In kennel de l’Ardour worden Epagneuls Bretons gefokt, uitsluitend bestemd voor jagers en voorjagers.

Het streven is, om bij de top van Europa te behoren en daarvoor worden kosten noch moeite gespaard.
Bij het opbouwen van mijn bloedlijn heb ik gebruik gemaakt van "Keranlouan" honden en later hebben de "Pelligrinotti’s" een belangrijke rol gespeeld.
Mijn ideale Breton moet vooral een korte rug hebben en het moet een stylist zijn.
De kennelnaam "de l’Ardour" werd in 1974 erkend door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied Nederland.
"de l’Ardour" betekent in de Bretonse taal "van het Waterland", hiermee de link leggend naar Nederland.
In 2006 verhuisde de kennel naar Frankrijk en nam de Société Centrale Canine de kennelnaam op in haar register van ‘affixes’.
Op "La Viennerie" zijn de mogelijkheden om te fokken groter dan in Nederland het geval was. De inzet om top jacht- en wedstrijdhonden te leveren is hierbij niet veranderd.

Hoewel het in Frankrijk niet verboden is om pups te couperen streef ik ernaar staartloos geboren Bretons te fokken. Het percentage ligt ver boven het geschatte gemiddelde van 30% op de totale populatie.

 
In 2011 kwam aan de droom van Geeske Veenendaal een einde; ze overleed op 20 juni van dat jaar. Tot op de laatste dag van haar ziekbed heeft ze ervoor gevochten weer met haar geliefde Bretons het veld in te kunnen gaan. Veel te kort heeft ze kunnen genieten van La Viennerie in Frankrijk. Geeske leefde voor haar honden. Veldwedstrijden en jagen waren haar grote passie. En niet zonder resultaat. Haar pups behalen wereldwijd vele prijzen. Haar wens was dat haar kennel de l’Ardour zou worden voortgezet door haar partner Rob Jagerszky. Rob streeft ernaar het fokbeleid van Geeske voort te zetten zodat de jarenlange ervaring van Geeske en deze bloedlijn van Epagneul Bretons blijft bestaan.